Art is a state of mind!
Η εταιρεία Dgrids δραστηριοποιείται στον τομέα του χειροποίητου, κατά παραγγελία επίπλου από το 2000. Σχεδιάζει και κατασκευάζει προϊόντα με κύρια πρώτη ύλη το ξύλο αλλά και συνδυαστικά με άλλα υλικά όπως το μέταλλο, το μάρμαρο και το γυαλί ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών της.
Παράλληλα, υλοποιεί προϊόντα σχεδιασμένα από αρχιτέκτονες, interior και product designers με υψηλή ακρίβεια και ποιότητα κατασκευής.
Το εργαστήριο μας
Όλα τα έπιπλα και τα αντικείμενα της συλλογής μας άλλα και οι ειδικές κατασκευές παράγονται στο εργαστήριο μας το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά. Το εργαστήριο μας έχει μακρά ιστορία επεξεργασίας ξύλου και ειδικών κατασκευών καθώς επί σειρά ετών ασχολείται με τις επιπλώσεις κατοικιών, καταστημάτων και σκαφών. Κάθε αντικείμενο που παράγουμε ενέχει πάντα το στοιχείο του χειροποίητου, γεγονός που του προσδίδει μοναδικότητα.
Η ομάδα μας

Γιώργος Ριδάκης
Ο Γιώργος Ριδάκης, Ιδρυτής της εταιρείας Dgrids (Design by G.RiDakiS), ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Αυτοματισμού του ΠΑ.ΔΑ. Σύντομα η αγάπη του για τον σχεδιασμό τον οδήγησε σε σπουδές στον κλάδο του βιομηχανικού σχεδιασμού του Middlesex University of London από όπου αποφοίτησε με Ά Έπαινο Άριστης Απόδοσης το 2010.
Η ενασχόληση του με την οικογενειακή επιχείρηση στην οποία εργαζόταν συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, τον βοήθησε να έρθει σε επαφή με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς καθώς και με τις ιδιότητες των υλικών και των κατασκευών προσθέτοντας τεχνογνωσία στο θεωρητικό πλαίσιο των σπουδών του. Από το 2007 και έπειτα είναι πλέον ιδιοκτήτης της επιχείρησης την οποία και εξελίσσει διαρκώς.

Bίβιαν Κόνη
H Bίβιαν Κόνη, ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΠΑ.ΔΑ ενώ παράλληλα φοιτούσε στον Akto στο τμήμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου και Διακόσμησης, από όπου αποφοίτησε το 2010. Συνέχισε τις σπουδές της στον κλάδο του design και της οπτικής επικοινωνίας ενώ αποφοίτησε από το Middlesex University με First Class Honors in Interior Architecture.
Το 2011 μπήκε στην ομάδα της Dgrids αναλαμβάνοντας τον τομέα του project management και του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας.

Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, μέσα σε ένα οικογενειακό, παραδοσιακό ξυλουργείο. Από μικρός έδειχνε ενδιαφέρον για τις κατασκευές. Αυτή του η αγάπη τον οδήγησε να ασχοληθεί και με την ξυλογλυπτική.
Το 2004 ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα λογιστικής στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση έως το 2021 όπου ήρθε στον Πειραιά προς αναζήτηση νέας γνώσης και εμπειρίας στον τομέα του σύγχρονου επίπλου. Έκτοτε εντάχθηκε στην ομάδα της Dgrids.

Άρης Μινασιάν
Ο Άρης Μινασιάν μεγάλωσε στην Αθήνα και διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού, όπου ανέπτυξε σημαντικές δεξιότητες οργάνωσης, συνεργασίας και υπευθυνότητας.
Η φυσική του κλίση προς τις κατασκευές και το ενδιαφέρον του για τον χώρο της ξυλουργικής τον οδήγησαν να ενταχθεί στην ομάδα μας, όπου εργάζεται ως βοηθός επιπλοποιού. Με διάθεση για μάθηση, επαγγελματισμό και συνέπεια, συμβάλλει ουσιαστικά στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας και στην επιτυχή ολοκλήρωση των έργων μας.
Η εργατικότητα και η θετική του στάση τον καθιστούν αξιόπιστο συνεργάτη και πολύτιμο μέλος της ομάδας μας.

Βάσω Κλεφτόγιαννη
Η Βάσω Κλεφτόγιαννη ξεκίνησε τις σπουδές της το 2006 στον Akto στο τμήμα Αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και διακόσμησης όπου και αποφοίτησε το 2009 με Diploma of Higher Education in Interior Design from Middlesex University of London.
To 2011 μετακόμισε στην Γερμανία όπου εργάστηκε και σαν ανεξάρτητη καλλιτέχνης πάνω στο digital art. Tο 2017 συνέχισε τις σπουδές στο σχεδιασμό και κατασκευή επίπλου και αποφοίτησε το 2020 από τη σχολή Business Collegue Bergisch Gladbach,DE με το πτυχίο Furniture Designer, Carpenter . Καλωσορίστηκε στην ομάδα Dgrids τον Οκτώβριο 2020.

Σοφία Τσακιρίδου
Η Dgrids καλωσορίζει την Σοφία Τσακιρίδου στην ομάδα της. Με πολυετή εμπειρία στον χώρο του λιανεμπορίου και εξειδίκευση στο marketing, την προώθηση προϊόντων και τη διαχείριση ανταγωνισμού. Έχει διατελέσει σε καίριες θέσεις σε μεγάλες εταιρείες αποκτώντας βαθιά γνώση του εμπορικού περιβάλλοντος και των στρατηγικών επικοινωνίας.
Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει σπουδές στα Ναυτιλιακά, καθώς και εξειδίκευση στο Digital Marketing, συνδυάζοντας την οργανωτική σκέψη και την ανάλυση με τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία της ψηφιακής εποχής.
Στη νέα της θέση στη Dgrids, αναλαμβάνει την ευθύνη της εξωστρέφειας της εταιρείας, τη στρατηγική της επικοινωνίας, καθώς και τη διαχείριση της παρουσίας της στα social media.

Παναγιώτης Καραγιάννης
Ο Παναγιώτης Καραγιάννης είναι έμπειρος επιπλοποιός, με εξειδίκευση στις ειδικές κατασκευές και κύριο αντικείμενο το έπιπλο κουζίνας. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Ξυλουργών – Επιπλοποιών της Σιβιτανιδείου Σχολής, καθώς και στο τεχνικό ινστιτούτο Skive College στη Δανία.
Με 27 χρόνια εμπειρίας στον κατασκευαστικό κλάδο, έχει αναπτύξει βαθιά τεχνογνωσία και υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση επίπλων υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας.
Από το 2022 αποτελεί μέλος της ομάδας της Dgrids, συμβάλλοντας με την εμπειρία και το πάθος του για το ξύλο και την κατασκευή.