Άρθρα

Why Don’t You? Color it!

Βάλτε χρώμα!

Πολλές φορές κυριαρχεί η άποψη οτι αν βάψουμε τον τοίχο μας σε κάποιο χρώμα που δεν είναι γήινο τότε σιγουρα θα είναι κουραστικό, θα επικρατεί η πολυφωνία ή οτι μπορει να δείχνει ακόμα και παιδικο.

Σίγουρα μια τέτοια απόφαση μπορεί να είναι μεγάλη, όμως αν διατηρήσουμε κάποιους κανόνες τότε ένα έντονο χρώμα στο back-round, δηλαδή στον τόιχο, μπορεί να απογειώσει το χώρο μας!

 

Εαν λοιπόν θέλετε να το τολμήσετε, δώστε προσοχή στους 3 παρακάτω κανόνες:

 

1. Τα επιπλα και τα αντικείμενα του χώρου μας, είτε είναι χρηστικά είτε διακοσμητικά θα πρέπει να τα   διατηρήσουμε σε μια πιο μίνιμαλ αισθητική. Στην περίπτωση που ο στόχος δεν είναι το επιτηδευμένο kitsch, προσπαθήστε να μη “φορτώσετε”  το χώρο σας με περισσότερα πράγματα απο οσα χρειάζεται. Επιλέξτε αντικείμενα με καθαρές γραμμές που θα κάνουν έντονη αντίθεση με το φόντο.

2. Χρώμα στο χρώμα! Ποίος ορίζει πόσο χρώμα είναι πολύ; Μη φοβηθείτε να κάνετε mix & max εντονων χρωμάτων και αντιθέσεων. Στην περίπτωση αυτή φροντίστε τα αντικείμενα να είναι μονόχρωμα έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια  ποσοτική αντίθεση συμπληρωματικών χρωμάτων.

3. Προτιμήστε να πετύχετε τις αντιθέσεις με μικρά αντικείμενα καθημερινής χρήσης πχ. βάζα, επιτραπέζια φωτιστικά ή ακόμα και με τα διακοσμητικά αντικείμενα όπως τα κάδρα και διατηρείστε τα έπιπλα σε φυσικούς τόνους.

 

Παρακάτω, μερικές ιδέες για να “κλέψετε”!

 

 

by Vivian Koni

φωτογραφίες: pinterest